Σπάσιμο εμπόδιου ή σπάσιμο χεριού;

Όταν δίνουμε εξετάσεις για να πάμε στην επόμενη ζώνη στο καράτε, μία από τις δοκιμασίες είναι το σπάσιμο του ξύλου ή το σπάσιμο του κεραμιδιού για τις μαύρες ζώνες. Στο σπάσιμο του κεραμιδιού πρέπει το χέρι από πριν να προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε όταν θα έρθει η ώρα να είναι έτοιμο. Αλλιώς έχουμε τραυματισμό και μπορεί και αποτυχία σπασίματος αν δεν έρθει το χέρι με την κατάλληλη κλίση και στο κατάλληλο σημείο. Τι σχέση έχει όλο αυτό με το ΧΑ; Έτσι είναι και οι αντιστάσεις στον ΓΔ….σαν το κεραμίδι….πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία και στόχευση (δημιουργεία πάτου και χρήμα) σε συνδυασμό με την δύναμη (προωθητική ανοδική κίνηση) για να σπάσει.

Αν δεν σπάσει το αποτέλεσμα και στο καράτε και στο ΧΑ είναι πόνος…Σωματικός….ή οικονομικός (για τους λονγκ). Ο Γενικός δείκτης χτυπάει στο άνω όριο του πτωτικού καναλιού.

Όχι μόνο δεν μπορεί να το σπάσει, κατρακυλάει και κάτω από την μπλε ανοδική γραμή στήριξης. Επόμενη στήριξη το 622-620. Αν χαθεί και αυτό το επίπεδο τιμών βλέπω τον ΓΔ να πηγαίνει προς τις 600-595 μονάδες και γιατί όχι και χαμηλότερα προς τις 570-577 μονάδες. Ανοδική διάσπαση του εμποδίου στις 638-643 μονάδες θα είναι μία επιτυχής αντιστροφή της τάσης (σπάσιμο κεραμιδιού).

 

Εγώ το κεραμίδι το έσπασα…ο ΓΔ;

Καλή εβδομάδα σε όλους

Leave a Reply