Αλλαγή θέσεων και στρατηγικής ΟΤΕ ΑΛΦΑ ΕΥΡΩΒ ΟΠΑΠ
September 26, 2016
Gold daily analysis for September 28th
September 28, 2016

Μετά το Αμερικάνικο debate για τις προεδρικές εκλογές και το προβάδισμα που φαίνεται να παίρνει η αγαπημένη των αγορών Hilary Clinton το κλίμα σήμερα το πρωί στις διεθνείς αγορές είναι υπέρ του ρίσκου. Θα βοηθήσει καθόλου την ελληνική αγορά αυτή η καλή διάθεση…θα είναι αρκετή ώστε η αγορά να κάνει πάτημα;

Οποιαδήποτε βέβαια επιρροή του καλού κλίματος έξω θα είναι βραχυπρόθεσμη αφού τα εδώ προβλήματα και παθογένειες αναζητούν σκλήροτερα και αποφασιστικότερα βήματα για την βελτίωση του εδώ κλίματος…μία Χίλαρυ δεν είναι αρκετή…αλλά με την τόσο ρηχή αγορά άνετα μπορούμε να ξαναδούμε το 570. Όπως σας είχα πει και σε προηγούμενο άρθρο η αγορά έπρεπε να ανέβει προς το 570 του ΓΔ με τις τράπεζες να παραμένουν ευάλωτες. Η αγορά κινήθηκε προς το 570 και λίγο παραπάνω και γύρισε. Τι είδαμε λοιπόν; Σχεδόν όπως τα περιμέναμε…κίνηση προς το 61,8% (παρακάτω έχω τον 25άρη) και γύρισμα. Η άνοδος δεν είναι κινητήρια. Αποτελείται από 3 κύματα. Άρα η πτώση θα έχει συνέχεια. Βέβαια περίμενα η άνοδος να κρατήσει μέχρι τέλος του μήνα και η πτώση ήρθε νωρίτερα…βέβαια σήμερα κάτι θα πάρουμε πίσω από αυτή την πτώση.

ftase

Τεχνικά διασπάσαμε πτωτικά την κόκκινη γραμμή τάσης, την ξαναχτυπήσαμε από κάτω επιβεβαιώνοντας την σπουδαιότητά της και είδαμε και απόρριψη. Η κόκκινη γραμμή αυτή παραμένει αντίσταση και δεν νομίζω να την ξανακουμπήσουμε. Μάλλον θα δούμε αναπήδηση και πάλι κάτω. Οπότε στην αναπήδηση που περιμένουμε μάλλον ευκαιρία για σορτ θα είναι.

ftban

Ο τραπεζικός χτύπησε το 50% Fibonacci retracement πιο αδύναμος από τους άλλους δείκτες και γύρισε. Και εδώ η άνοδος αποτελείται από 3 κύματα και δεν είναι κινητήρια. Τι σημαίνει αυτό; Οτι οποιαδήποτε ανοδική κίνηση θεωρείται διορθωτική της κύριας πτωτικής τάσης.

ote

Στον ΟΤΕ που γύρισα τα λονγκ σε σορτ χθες έχουμε διάσπαση γραμμής στήριξης και επιβεβαίωσή της με οριακό νέο χαμηλό. Μπορεί να δούμε και το 8,10€ ως νέα επιβεβαίωση από κάτω της κόκκινης γραμμής τάσης αλλά βάση και του fractal που ανέβασα χθες περιμένουμε συνέχιση της πτώσης προς τα 7€ τουλάχιστον.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.