Στασιμότητα λίγο πρίν την…εκτόνωση.

Υπομονή…
April 20, 2017
Εστω και έτσι…Τα λαυράκια βγαίνουν…
April 21, 2017

Η ανοδική διαφυγή άνω των 675 μονάδων, που πραγματοποίησε ο Γενικός Δείκτης  στις αρχές του μήνα δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής την πρέπουσα συνέχεια προς το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων  αφήνοντας  στις τελευταίες 6 συνεδριάσεις την αίσθηση ότι το κομμάτι του υπολειπόμενου διαγραμματικού πάζλ δε μπορεί να συμπληρωθεί. Η αδυναμία αυτή έχει προκαλέσει μια στασιμότητα τόσο σε τιμές όσο και σε τζίρο συναλλαγών, στοιχείο, που μπορεί να επιφέρει μια πιθανή καθοδική κίνηση ανανέωσης μέσα στο «μαξιλάρι» στήριξης μεταξύ των 675 με 661 μονάδων.  Τεχνικά πάντως όσο ο Γενικός Δείκτης συντηρείται πάνω από το όριο των 661 μονάδων η τάση του θα παραμένει ανοδική με κύριο στόχο την αρπαγή των 700 μονάδων.

Από καύσιμα έμεινε λίγο πάνω από τις 1800 μονάδες  και ο  δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης  FTSE 25 αφήνοντας ανεκπλήρωτο το διαγραμματικό στόχο των 1872 μονάδων. Εδώ βραχυχρόνια αλλαγή ανοδικού σχεδιασμού θα επέλθει μόνο με την καθοδική λύση των 1770 μονάδων. Αξιοσημείωτη είναι πλέον η συμμετοχή της Coca Cola (ΕΕΕ) στο δείκτη καθώς έχει ξεπεράσει το 22% λαμβάνοντας τιμές στα ιστορικά υψηλά της άνω των 25 ευρώ.

Πολύ πίσω σε σχέση με τους άλλους δείκτες έχει μείνει ο Τραπεζικός, καθώς βάση διαγραμματικών δεδομένων θα έπρεπε να λαμβάνει τιμές πέριξ των 850 μονάδων ή 10% ψηλότερα από τα τωρινά επίπεδα. Ανοδικός στόχος ο οποίος θα παραμένει ενεργός όσο ο δείκτης συναλλάσσεται πάνω από τη σημαντική  γραμμή στήριξης W του περασμένου Ιανουαρίου, στις 742 μονάδες περίπου. Οι περισσότεροι τεχνικοί ταλαντωτές στα 2ωρα και 4ωρα chart δείχνουν ότι καλλιεργείται κλίμα έντονης κίνησης εκτόνωσης.

 

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.