Στην επόμενη ανοδική κίνηση….

Με το βλέμμα του Γερακιού σε ΜΥΤΙΛ,ΜΟΗ,ΔΕΗ,ΤΕΝΕΡΓ,ETE,ΕΛΠΕ,ΟΠΑΠ και στην τάση του ΧΑ
October 12, 2016
ΟΠΑΠ-ΤΙΤΚ-ΕΥΡΩΒ
October 13, 2016

θα κοιτάξω να ανοίξω νέες θέσεις σορτ σε ΜΥΤΙΛ ΕΛΠΕ ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Έχουμε σημάδια αντιστροφής της τάσης και απόρριψης σε σημαντικότατες αντιστάσεις. Ο ΜΥΤΙΛ έπιασε και τον 2ο στόχο και γύρισε.  Τα ΕΛΠΕ και ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν μπορούν να περάσουν τις αντιστάσεις τους και έτσι στην επόμενη ανοδική κίνηση θα προσπαθήσω να βγω σορτ. Οι διεθνείς αγορές πιέζονται σήμερα το πρωί λόγω Κίνας και μας παίρνει και εμάς το μπαλάκι. Η αγορά πήγε και βρήκε από κάτω την γραμμή αντίστασης (ήταν γραμμή στήριξης που έσπασε) και απορρίφθηκε. Αυτό είναι ένα αρνητικό σημάδι.

FTASE25

ftase

Με αποκλίσεις και καθαρά διορθωτική δομή στην άνοδο δεν πιστεύω στο πάνω της αγοράς. Το ίδιο και το 10ετές…που δεν επιβεβαιώνει την άνοδο στις μετοχές με πτώση κάτω από το 8.

ΓΔ

gd

Η άνοδος από τις 30/9/16 έχει το ίδιο μέγεθος με την άνοδο από τις 16/9 εώς τις 23/9.  Η αγορά γενικά μπορεί να πει κανείς πως βρίσκεται σε ένα πλαγιοανοδικό κανάλι αλλά με επικαλυπτώμενες όλες τις κινήσεις δεν μπορώ να το δω ως κινητήρια κίνηση για νέα άνοδο και αλλαγή της μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης τάσης. Και από την στιγμή που είμαστε κοντά στο άνω όριο του καναλιού (μπορεί να δούμε και το 600-605) προτιμώ το σορτ.

ΑΛΦΑ

Απόρριψη στο 50% Fibonacci retracement.

alpha

ΜΥΤΙΛ

Υπεραγορασμένος, έφτασε το 161,8% extension και δείχνει σημάδια αντιστροφής της τάσης.

mytil

ΕΛΠΕ

Χτυπάει την αντίσταση του μακροχρόνιου τριγωνικού σχηματισμού. Σημάδια απόρριψης και υπεραγορασμένοι ταλαντωτές.

elpe elpe2

Πως λοιπόν θα το χειριστώ μαζί με τις υπόλοιπες σορτ θέσεις που κρατάω. Αναμένω μετά το έντονο πτωτικό των ξένων αγορών, να δω μία ανοδική αντίδραση. Ψάχνω ΜΥΤΙΛ στα 4,80, ΕΛΠΕ στα 4,05, ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο 1,30 και ΑΛΦΑ 1,63-1,64€.Η επιθετική στρατηγική λέει οτι σορτάρουμε στα επίπεδα που ανέφερα αν τα δούμε σε ανοδική κίνηση. Η συντηρητική στρατηγική έχει ώς εξής (και μάλλον αυτή θα ακολουθήσω): Η αγορά κάνει τα επίπεδα που ανέφερα αλλά θα σορτάρω μόνο αν σπάσουν τα πιο πρόσφατα χαμηλά. Για παράδειγμα ο ΜΥΤΙΛ πέφτει σήμερα μέχρι το 4,66€ και αντιδρά στο 4,77, εγώ θα σορτάρω αν σπάσει το 4,66€. Πρώτος στόχος είναι το 4,40€. Στην ΑΛΦΑ στόχος είναι νέο χαμηλό κάτω από το 1,45€. Αναμονή λοιπόν και δεν βιαζόμαστε να ενισχύσουμε.

UPDATE 12:35

Άνοιξα νέα θέση σορτ στον ΤΙΤΚ στο 21,02. Στοπ τα 22€ σε γενικό πλαίσιο δεν θέλω να σπάσει την διπλή κορυφή και την κατερχόμενη μακροπρόθεσμη καθοδική γραμμή τάσης.

titk titk2

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.