Στην τελική ευθεία….

Το Σάββατο μπορείς να υπογράψουμε;
February 14, 2017
Η 1×1 επιτυχής ανάλυση τάσης
February 16, 2017

Καλημέρα σε όλους….ειλικρινά έχω βαρεθεί να ακούω αυτά τα κλισέ εδώ και κάτι μήνες….και δυστυχώς οι συνειρμοί με το καλοκαίρι του 2015 με τρομάζουν….Ας δούμε δύο διαγράμματα τα οποία θα μπορέσουν στο τέλος της εβδομάδας να μας προετοιμάσουν για την επόμενη.

gd

Γενικός εβδομαδιαίο. Όσο πιο κοντά ή κάτω από το 620 κλείσει αυτή η εβδομάδα τόσο το χειρότερο για την επόμενη. Η μέρα ξεκίνησε αρνητικά για τις τράπεζες (αδύναμος κρίκος)…αλλά ακόμη είναι νωρίς. Στο αρνητικό σενάριο οτι έχουμε κορυφώσει, οι λόνγκ ελπίζουν οτι η σημερινή πτωτική εκκίνηση είναι απλά το κύμα Β του 2, περιμένωντας να ολοκληρωθεί το κύμα 2 στις 645 μονάδες. Έχουμε άλλες τρεις συνεδριάσεις μπροστά μας….πολύ δρόμο ακόμη. Όπως  και έχει τα πρόσφατα χαμηλά αν χαθούν, οι λονγκ θα φάνε πολύ ξύλο.

10etes

Η απόδοση του 10ετούς έχει σπάσει την κόκκινη γραμμή τάσης και με την πτώση επιβεβαίωσε την κόκκινη γραμμή και αναπηδάει. Όσο βρισκόμαστε πάνω από το 7,50-7,40 απόδοση τα πράγματα δεν θα είναι καλά. Αν ξεπεράσουμε το 8, τότε ο ΓΔ θα πάει για 570. Αν πέσει η απόδοση κάτω από το 7…πάμε να βρούμε τους στόχους του Δεσπότη και άλλων ‘μπαρουτοκαπνισμένων’ αναλυταράδων….

Τέλος την προσοχή σας σε κάτι που παρατήρησα χθες από ‘έμπειρους’ παλιούς. Η ΑΛΦΑ ήταν στο +4% και οι άλλες τράπεζες κοίταγαν από πιο πίσω….πολλοί κοιτάνε τα ποσοστά αντί την τιμή. Μέγα λάθος. Τα ποσοστά είναι παραπλανητικά. Το σημαντικό είναι τα επίπεδα που σπάνε ή κρατάνε οι μετοχές. Όλες οι τράπεζες όπως και οι περισσότεροι δείκτες έφτασαν χθες στα επίπεδα τιμών (και λίγο παραπάνω) από όπου ξεκίνησε η τελευταία έντονη πτωτική κίνηση. Σήμερα κλαίνε, όσοι αγόραζαν χθες τράπεζες γιατί θα ακολουθούσαν την ΑΛΦΑ που έκανε ‘υπεραπόδοση’…έλεος…

Τέλος σας παραθέτω τι έγραφα στο twitter @GreekstocksT2D χθες λίγο πριν το κλείσιμο…..

Μην εκπλαγείτε αν δούμε έντονη αντιστροφή του δείκτη προς τις 640-645 μονάδες με ανακοίνωση της συμφωνίας και ότι όλα τελείωσαν και πάμε για υπογραφές. Sell the news….θυμάστε τι έγινε την τελευταία φορά που ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση; Μάιος του 2016….

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.