Στο παιχνίδι μέσα είναι και οι ζημιές….

Στροφή σε εβδομαδιαία διαγράμματα..
August 28, 2017
Οι επιλογές για τον επόμενο μήνα….
August 28, 2017

…αρκεί να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ είναι αυτή η περίπτωση. Είχα πιάσει ωραία σορτ θέση στο 3,06€ και αφού την είδαμε να πηγαίνει κάτω από το 2,80€ διάλεξα να παίξω το απαισιόδοξο σενάριο. Η μετοχή αντέδρασε προς το 2,94€ ξαναγύρισε προς τα 2,80€ αλλά έγραψε υψηλότερο χαμηλό…εκεί ήταν το πρώτο καμπανάκι. Το 2ο καμπανάκι ήταν όταν έσπασε τα 3€ προς τα πάνω….εκεί έπρεπε να κλείσω την σορτ θέση και να μην επιμένω…..τελικά έσπασε και το αρχικό μου στοπ το 3,06€ όπου το παρέβλεψα περιμένοντας διπλή κορυφή στο 3,18€ που σήμερα σπάει εμφατικά με τζίρο. Η θέση έκλεισε με ζημιά….ναι εμείς εδώ στο trading2day.com έχουμε και ζημιογόνα trades σε αντίθεση με την εικόνα που προσπαθούν να περάσουν οι περισσότεροι στα social media…..όπως έχουμε κερδοφόρα trades έτσι έχουμε και ζημιογόνα…με πραγματικά λεφτά σε πραγματικό χρόνο…εμείς εδώ δεν κρυβόμαστε….ούτε ξεχνάμε κάπου κρυμμένα τα trades που δεν βγήκαν ή έφεραν ζημιές….αυτή είναι η διαφορά μας με τους υπόλοιπους…..όλα ξεκάθαρα….

Έσπασε το 3,18€ τέλος η θέση μας. Έπρεπε να είχαμε κλείσει στο 3,06€ αλλά άνθρωποι είμαστε, παρασυρόμαστε και κάνουμε λάθη…το σημαντικό είναι να εντοπίσουμε τί λάθος κάναμε και να μην επαναληφθεί. Η αλλάγή στοπ είναι μεγάλο λάθος και συνήθως δεν έχει καλά αποτελέσματα….συνήθως όταν σπάει το αρχικό στοπ, σπάει και το 2ο και η ζημιά είναι μεγαλύτερη. Το χειρότερο είναι που δεν άκουσα το καμπανάκι που μου χτύπαγαν τα συνδρομητικά άρθρα των συνεργατών μου….Anyway….προχωράμε μπροστά στην επόμενη επιλογή μας ακολουθώντας το πλάνο μας πιστά χωρίς παρέκκλιση…Τεχνικά η ΒΙΟ δείχνει 3,40€ και πάνω. Δείχνει οτι είναι σε 3ο κύμα ανοδικό….Όσο κρατάει πάνω από τα 3€ είναι σε bullish momentum.

 

 

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.