Αλλαγή στρατηγικής στην ΔΕΗ
October 1, 2018
Οι τράπεζες παραμένουν η αχίλλειος πτέρνα της αγοράς
October 2, 2018

Τραπεζικός Δείκτης…συνεχίζει κοντά στα χαμηλά του την πλάγια κίνησή του  έχοντας ως εύρος διακύμανσης τις 591 με 550 μονάδες. Πιθανό ανοδικό κλείσιμο με αυξημένο τζίρο συναλλαγών μέσα στη ζώνη των 591 με 604 μονάδων θα μας θέσει σε εγρήγορση για ένα τίναγμα εκτόνωσης προς το πρώτο επίπεδο αντίστασης των 645 μονάδων. Έως τότε θα πρέπει να κάνουμε μετρημένες σκέψεις για αγοραστικές τοποθετήσεις καθώς  η τάση παραμένει καθοδική και η πολυδοκιμασμένη περιοχή στήριξης των 550 μονάδων  σε μια πιθανή νέα καθοδική κίνηση ίσως να μην αντέξει στο νέο κύμα ρευστοποιήσεων.

ΑΛΦΑ…το ότι δε μπορεί να ξεφύγει από την έξη της ζώνης στήριξης των 1,17 με 1,20 ευρώ δεν είναι και πολύ θετικό, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκδηλωθεί νέα πτωτική κίνηση, όπου μπορεί να οδηγήσει τη μετοχή σε δύσβατα μονοπάτια, καθώς κάτω από εκεί υπάρχουν ως σημεία στήριξης το 1 και τα 0,949. Αλλαγή ρότας μόνο με ένα δυνατό πάτημα άνω των 1,32 ευρώ, όπου θα έβαζε ως στόχο τα 1,50 με 1,54 ευρώ.

ΕΤΕ… έχει διαφύγει προς το παρόν από το καθοδικό κανάλι του Αυγούστου  έχοντας διάθεση να δοκιμάσει τις αντοχές της στο σημείο αντιπαράθεσης των 1,82 ευρώ. Επιβεβαιωμένη αρπαγή του εν λόγω επιπέδου θα ανοίξει το δρόμο για το όριο των 2 ευρώ. Θετική αν και σαθρή η εικόνα ενός στροφέα στο δείκτη Σχετικής Δύναμης (RSI).

ΠΕΙΡ… όχι μόνο δε μπορεί να μαζέψει το άσχημο κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής αλλά παραμένει και κάτω από τη ζώνη των 2,10 με 1,98 ευρώ. Το διαγραμματικό αυτό στοιχείο εάν δεν λειανθεί ανοδικά  μπορεί να επιφέρει άσχημη κατάληξη. Πάντως το  επόμενο επίπεδο στήριξης εντοπίζεται στα 1,74 ευρώ.

ΕΥΡΩΒ…σημείο κλειδί τα 0,66 με 0,668 ευρώ. Ανοδική τμήση θα σπρώξει γρήγορα τη μετοχή προς τα 0,70 με 0,71 ευρώ. Εστίαση και στην ανοδική ή μη τμήση της καθοδικής γραμμής τάσης στον RSI.

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.