Σύντομα εξελίξεις στο ΧΑ

Καλημέρα σε όλους,

η αγορά παραμένει στην μακροπρόθεσμη πτωτική της τάση. Τις τελευταίες εβδομάδες μετά το BREXIT έχουμε δει και την δική μας αγορά να έχει ξεκινήσει μία άνοδο με στόχο τα επίπεδα προ BREXIT. Μόνο όμως με βαριά χαρτιά (ΟΠΑΠ ΟΤΕ ΦΦΓΚΡΠ ) ενώ οι τράπεζες έχουν μείνει αρκετά πίσω….μήπως να περιμένουμε άσχημες εκπλήξεις από τα ευρωπαικά stress tests τέλος του μήνα; Όπως και να έχει το πλάνο μας είναι έτοιμο και θα ακολουθήσουμε τα σήματα που θα λάβουμε. Πάμε να δούμε μερικά διαγράμματα.

ΤΙΤΚ

titk

Κυματικά θεωρώ πως είναι σε τρικυματικό διορθωτικό κύμα και αναμένω νέο πτωτικό κύμα που θα τον σπρώξει χαμηλότερα από το τέλος του κύματος 5. Αν δεν δούμε αντιστροφή της τάσης προς τα κάτω, μπορεί να ξαναπάει να τεστάρει την μακροπρόθεσμη κόκκινη γραμμή αντίστασης.

ΙΝΛΟΤ

INLOT

Παραμένει σε πτωτική τάση και με τίποτα δεν δείχνει ικανό να ξεπεράσει την κάτω μπλε γραμμή τάσης από την στιγμή που την διέσπασε. Όσο παραμένει κάτω από το 0,91€ το περιμένω προς το 0,80.

ΟΤΕ

OTE (2)

Πριν αρκετό καιρό στο twitter είχα ανεβάσει την ανοδική κίνηση που περίμενα από τον ΟΤΕ και πέσαμε μέσα. Πλέον νομίζω πως ο ΟΤΕ θα δώσει λεφτά στους σορτ και περιμένω αντιστροφή τάσης και διάσπαση του ανοδικού καναλιού για επιβεβαίωση.

FTASE25

FTASE

Απλά τα πράγματα εδώ. 1560 και 1487 τα σημεία κλειδιά. Κυματικά η άνοδος είναι διορθωτική αλλά και πάλι αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί να συνεχίσει ψηλότερα. Πιθανό bullish flag θα δώσει καλή tradeable κίνηση ψηλότερα.

ΟΠΑΠ

OPAP

Σε ανοδικό κανάλι. Περιμένω σύντομα αντιστροφή της τάσης και γύρισμα τουλάχιστον προς το 6,6€

ΜΥΤΙΛ

mytil

Ταλαιπωρία γύρω από τα 4€ με σημαντική στήριξη το 3,74€. Όσο παίζει από πάνω της έχει ελπίδες να δει το 4,15 αλλά επίσης πρέπει να προσέξουμε νέα απόρριψη από το Ichimoku cloud.

ALPHA BANK

ALPHA

Σε κρίσιμο σημείο τεχνικά η ΑΛΦΑ….Αν το Ichimoku cloud αποδειχθεί αδιαπέραστη αντίσταση τότε πάμε για νέο χαμηλό. Αν το ξεπεράσει τότε μπορεί να δούμε το 2,27€…κάτι σαν bullish flag. Για την ώρα είμαστε κάτω από την αντίσταση.

GR10yr

GR10Y

Το 10ετές παραμένει μέσα στην συσσώρευση και δεν δείχνει να επιβεβαιώνει την άνοδο στην αγορά. Βέβαια για να σπάσουμε για νέα χαμηλά πρέπει να δούμε και ανοδική διάσπαση στο 10ετές. Μην το αγνοούμε.

Σύντομα λοιπόν θα έχουμε είτε απορρίψεις είτε ανοδικές διασπάσεις με ανοδική συνέχεια. Σύντομα…υπομονή λοιπόν.

Αυτά από μένα για σήμερα…καλή σας μέρα και μην ξεχνάμε (βάζω και μένα μέσα) τα στοπ.

Leave a Reply