Τα 2 κυματικά σενάρια για τον 25άρη

Παρακάτω σας παραθέτω τα 2 πιο πιθανά κατ’ εμέ σενάρια για τον ΓΔ. Επειδή ήδη έχουμε δει 5 κύματα πάνω στον 25άρη αλλά και στον ΓΔ, το καλό σενάριο θα είναι να δούμε και 3 κύματα πίσω τώρα ώς κύμα 2 ή έστω κύμα Β γιατί μετά θα ακολουθήσει άλλον ένα τουλάχιστον ανοδικό κύμα.

FTASE

Στόχος μου παραμένει το 140-130. Περιμένω κάπου εκεί μέσα να τελειώσει η πτώση. Αυτό το σενάριο είναι μεσοπρόθεσμα θετικό για τους επενδυτές. Κυματικά το καλύτερο για τους λονγκ είναι, αν και οξύμωρο, να δούμε πτώση προς το 130-140. Προσοχή, η πτώση δεν μας εγγυάται οτι αυτή η μέτρηση θα είναι 100% σωστή αλλά βαδίζει πάνω στα θεωρητικά μοντέλα και σχηματισμούς.

Από την άλλη δεν θεωρώ καλό για την αγορά ένα νέο υψηλό γιατί έτσι θα θεωρείται πλέον όλη η άνοδος διορθωτική με την μορφή ενός διπλού ZIGZAG.

ftase2

Αυτή η μέτρηση ναι μεν θα δώσει χαρά στους επενδυτές αλλά μεσοπρόθεσμα θα είναι καταστροφική αφού θα οδηγήσει σε νέα χαμηλά. Κυματικά η άνοδος δεν θα είναι κινητήρια, δηλαδή αποτελούμενη από 5 κύματα, και έτσι θα θεωρηθεί κομάτι ενός κύματος αντίδρασης στην μακροπρόθεσμη πτωτική τάση.

Σημαντικά λοιπόν σημεία που πρέπει να έχουμε υπόψιν είναι το 149 ως στήριξη και το 160 ως αντίσταση. Διάσπαση ενός εκ των δύο θα δώσει κίνηση προς το 140-130 ή 170-175 αντίστοιχα.

Ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε τις σκέψεις μου για τον FTASE25.

Leave a Reply