Τεχνική Ανάλυση Γενικού Δείκτη και Τραπεζικού Δείκτη

Με το βλέμμα του Γερακιού σε ΕΤΕ,ΜΕΤΚ,ΒΙΟ,ΦΡΛΚ και στην τάση του ΧΑ
October 31, 2016
The Dollar index has topped
November 1, 2016

Τελικά παρά το κοντινό της απόστασης με τις 600 μονάδες ο Γενικός Δείκτης δε «τόλμησε» την περασμένη εβδομάδα να τις επισκεφτεί σκοντάφτοντας για 3η συνεχόμενη φορά πάνω στη βραχυπρόθεσμη γραμμή αντίστασης των δύο προηγούμενων τοπικών κορυφών στις αρχές του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου. Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι κατά πρώτον η ανθεκτικότητα της ζώνης στήριξης των 590 με 585 μονάδων και κατά δεύτερον η διατήρηση του αδιάσπαστου της γραμμής τάσης των τελευταίων 30 συνεδριάσεων στις 581 μονάδες περίπου.

 Για άλλη μια φορά η αδυναμία και η νωχελικότητα  της ανόδου είχε προϊδεάσει για τη σαθρότητα των βημάτων καθώς τα περισσότερα από αυτά έγιναν με χαμηλό τζίρο και με τη γενική αίσθηση του «σπρώξε» να πάρουμε κάνα πόντο ακόμα. Από εδώ και έπειτα όμως επειδή ο χρόνος πιέζει και το ημερήσιο διάγραμμα του δείκτη τείνει προς τη κατεύθυνση της βίαιης λύσης του πλαγιοανοδικού καναλιού θα πρέπει οι “Bulls” να αποκαλύψουν τα ανοδικά χαρτιά τους στις επόμενες  3 με 4 συνεδριάσεις. Εάν είναι ισχυρά θα μας οδηγήσουν με δύναμη άνω των 600 με 605 μονάδων αλλάζοντας ριζικά το βραχυχρόνιο διαγραμματικό αέρα. Εάν δεν είναι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα γρήγορο κατέβασμα 20 μονάδων χαμηλότερα των 580 μονάδων ανοίγοντας πάλι το γνωστό μέτωπο με την περιοχή των 560 με 555 μονάδων.

gd

Όσον αφορά τώρα το Τραπεζικό Δείκτη φαίνεται διαγραμματικά να έχει χαλάσει καθοδικά το ανοδικό «δίκρανο» του Σεπτεμβρίου, στις 679 μονάδες, οδηγώντας τον στη συνέχεια πάνω στο όριο των 650 μονάδων. Η μικρή βάση που σχηματίζεται στο 2ωρο chart πέριξ των 656 μονάδων δε βγάζει νόημα για τους Buyers όσο παραμένει κάτω από το σημείο των 667 μονάδων. Εύκολο είναι κάποιος να δει ότι μια βύθιση του Τραπεζικού κάτω από τις 650 μονάδες θα ανοίξει το δρόμο για την 5η κατά σειρά επαφή με την ισχυρή περιοχή στήριξης των 620 με 610 μονάδων.

dtr-1

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.