Τεχνική κίνηση χαμηλής ορατότητας

Παίζοντας με τον χρόνο….
January 26, 2017
Forex Friday
January 27, 2017

Η προδιαγραμμένη ανοδική ευφορία στα διεθνή χρηματιστήρια – σχεδόν από τις πρώτες πρωινές ώρες της χθεσινής ημέρας – με το δείκτη βαρόμετρο Dow Jones Industrial Average να δείχνει ότι σπάει το ψυχολογικό φράγμα των 20000 μονάδων δημιούργησε το κατάλληλο ψυχολογικό momentum ωθώντας αρκετούς ξένους  θεσμικούς με “trading” διαθέσεις επενδυτές να ρίξουν ένα μικρό -για αυτούς- ποσό της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ στις υπό «επόπτευση» τραπεζικές μετοχές. Η αγοραστική αυτή ποσότητα  σε συνδυασμό με το βεβιασμένο short covering  και τη ρηχότητα, που διακρίνει την ελληνική αγορά επέφερε, παρά τα «στάσιμα» νέα από το μέτωπο της 2ης αξιολόγησης ένα άλμα της τάξεως του 2,84% στο Γενικό Δείκτη (664,89 μονάδες)  δίνοντας έτσι και το διαγραμματικό ζητούμενο, που είχαμε θέσει στην προηγούμενη τεχνική ανάλυση με την πτωτική διακράτηση της ζώνης στήριξης των 638 με 635 μονάδων. Αυτό που προέχει για τη συνέχεια της ανοδικής κίνησης είναι κατά πρώτον η διατήρηση του άτμητου της περιοχής των 650 με 648 μονάδων και κατά δεύτερον η ανοδική δραπέτευση δίχως  πισωγύρισμα από το προηγούμενο υψηλό των 670 μονάδων. Έτσι μόνο ο Γενικός Δείκτης θα βάλει τα κατάλληλα εχέγγυα για μια προσέγγιση του ορίου των 700 μονάδων.

gd

Αντίστοιχα το επίπεδο, που δεν πρέπει να χάσει ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 είναι αυτό που απλώνεται μεταξύ των 1745 με 1735 μονάδες, καθώς θα αποτύπωνε ένα ιδιόμορφο αρνητικό σχηματισμό με 3 τοπικές κορυφές μέσα στο εύρος των 1760 με 1800 μονάδων.

ftse

Για ακόμα μια φορά ο «ρυθμιστής» της επενδυτικής ψυχολογίας τραπεζικός κλάδος έδωσε ανέλπιστα ένα +11,8% από τα πρόσφατα χαμηλά του ανοίγοντας εκ νέου επαφή τόσο με το ανοδικό κανάλι του περασμένου Νοεμβρίου  όσο και με  το επίπεδο αγοραστικής εγρήγορσης  των 912 με 845 μονάδων. Έτσι ενώ η επιβεβαιωμένη καθοδική διάσπαση των 845 μονάδων θα φέρει ρευστοποιήσεις σπρώχνοντας προς τις 800 μονάδες το φλερτ  με το πολύ κρίσιμο σημείο των 912 μονάδων θα ανάψει το επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω της ενεργοποίησης  μίας  υποβόσκουσας ανοδικής εκτόνωσης προς τις 980 μονάδες.

dtr

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.