Τελική ευθεία…με ναρκοπέδιο μπροστά μας

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Με τις τράπεζες να είναι πλέον φανερά το πιο αδύναμο κομάτι του ΧΑ και να υποαποδίδουν σε σχέση με τα υπόλοιπα βαριά χαρτιά, είμαστε κοντά σε δυνατή αναπήδηση ή σε μεγάλο γενικευμένο sell off. Με τις τράπεζες σε σημαντικότατη μακροχρόνια στήριξη, την αξιολόγηση στην ‘τελική ευθεία’, αλλά την υπόλοιπη αγορά να σφυρίζει αδιάφορα στις πτωτικές διαθέσεις των τραπεζών, είναι λογικό όλοι οι εμπλεκόμενοι να μην έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα συμβεί και προς τα που οδεύουμε.

Τα αυτοματοποιημένα συστήματα δείχνουν πτώση. Ο τραπεζικός επιβεβαιώνει τα σήματα αλλά ο ΓΔ κρατιέται στο όριο για να ξαναλλάξει σε σήμα αγοράς.

Με τον τραπεζικό σε σημαντική μακροχρόνια στήριξη που αν την σπάσει, μετά το χάος….

Από την άλλη τον ΓΔ να ψιθυρίζει ανεστραμένο σχηματισμό ΩΚΩ.

Το σίγουρο είναι οτι τους τελευταίους μήνες τα περισσότερα χαρτιά πλην των τραπεζών κινούνται ανεξάρτητα από την υπόλοιπη αγορά και βάση εξειδικευμένων ειδήσεων και εξελίξεων. Αν δούμε τον ΓΔ να ακολουθεί τις τράπεζες με διάσπαση του 620 τότε το αρνητικό σενάριο για κίνηση προς τις 500 μονάδες θα είναι το πιο πιθανό. Από την άλλη όσο κρατάει η αγορά ενώ οι τράπεζες βυθίζονται, τόσο επικρατέστερο το σενάριο οτι θα πάμε για 750-800 αλλά χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς τις τράπεζες να δίνουν νέα υψηλά. Πιο σενάριο προτιμώ? αυτό που θα πιάσω…όπως και να χει το μέλλον παραμένει αβέβαιο. Περισσότερα την Τρίτη στο συνδρομητικό άρθρο για περισσότερες ιδέες.

Leave a Reply