Το 1,66€ κλειδί για την ΑΛΦΑ

Gold bounced as expected..will it continue?
September 5, 2016
Γενικός Δείκτης: Χωρίς όγκο …. δεν πάει πουθενά
September 5, 2016

Η ΑΛΦΑ βρίσκεται μέσα σε έναν κυμματικό σχηματισμό όπου η ξεκάθαρη δομή του μας επιτρέπει να δούμε καθαρά τα επίπεδα τιμών που ακυρώνουν ή ενισχύουν το ανοδικό σενάριο. Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί από την ενημέρωση για τους συνδρομητές έχω ανοίξει σορτ θέση στο 1,68 και στο 1,75 2/3 συνολικά της θέσης. Αν ήταν δηλαδή να σορτάρω 9 συμβόλαια έχω ήδη σορτάρει τα 6 με το στοπ να παραμένει στο 1,90€.

Κυματικά η ΑΛΦΑ μπορεί να βρίσκεται στο κύμα 4 και να πέσει έως και το 1,72. Ακραίο σενάριο είναι να δει το 1,67€ (όλα αυτά βασισμένα στο οτι είμαστε σε ανοδικό κύμα). Αν όμως η ΑΛΦΑ γράψει 1,66€ και χαμηλότερα τότε ακυρώνεται η κυματική μέτρηση να είμαστε στο κύμα 4 κα θεωρούμε όλη την άνοδο διορθωτική παγίδα για τους λονγκ. Από την άλλη, ανοδική διάσπαση του 1,86€ θα αυξήσει δραματικά τις πιθανότητες για νέο υψηλό προς τα 2€.

ALPHA2

Η μπλε γραμμή είναι το σημείο κλειδί για την ΑΛΦΑ. Το γύρισμα που κάνει τώρα η μετοχή δεν πρέπει να φτάσει σε εκείνη την γραμμή, έτσι ώστε οι ταύροι να έχουν ελπίδες για νέο υψηλό. Άρα κάποιος θα μπορούσε πλέον να αγοράσει με στοπ εκείνο το επίπεδο. Λογικά θα δούμε κάτω από το 1,76€ πριν συνεχίσουμε ανοδικά όπου αυτό είναι και το κύριο σενάριο πλέον. Το 1,90€ παραμένει σημαντική αντίσταση η οποία αν δεν παραβιαστεί κινδεύνουμε να δούμε την κάτω κόκκινη γραμμή τάσης του expanding τριγώνου.

ALPHA

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.