Το χρηματιστήριο στο κινητό σας

Τι μας ετοιμάζει….;
February 23, 2017
Υπάρχει κάποιος που να μην έχει αγοράσει ΕΛΛΑΚΤΩΡ;
February 28, 2017

Την σημερινή εποχή που οι περισσότεροι έχουν ένα smartphone και σερφάρουν στο ίντερνετ και από το κινητό τους, δεν ήταν δυνατό να μην δημιουργηθούν και εφαρμογές για τα κινητά. Ως επί το πλείστον οι εφαρμογές ανταποκρίνονται σε όσους ενδιαφέρονται κυρίως για τις μεγάλες αγορές, τα νομίσματα, τα εμπορεύματα…αλλά υπάρχουν και λύσεις για όσους ενδιαφερόνται μόνο για το ΧΑ. Η καλύτερη λύση για μένα που περιέχει τα πάντα και είναι δωρεάν, είναι η εφαρμογή από το Investing.com.

Την εφαρμογή για android θα την βρείτε εδώ. Πέρα από τα χρηματιστήρια και τα προιόντα όλου του κόσμου, μπορεί κάποιος να φτιάξει προσωπικό χαρτοφυλάκιο και να ενημερώνεται ζωντανά για τις διακυμάνσεις (μερικές μετοχές και δείκτες είναι με καθυστέρηση).

investing

Είναι η αγαπημένου εφαρμογή για το κινητό ώστε όταν δεν είμαι σε υπολογιστή, να έχω εικόνα των αγορών. Οι ακόλουθες εφαρμογές που προτείνω, δεν έχουν το ΧΑ και ασχολούνται μόνο με μετοχές στην Αμερική, Ευρώπη, ισοτιμίες, εμπορεύματα, ομόλογα.

Stocktwits

Το twitter για το χρηματιστήριο. Ο κακός χαμός. Ακολουθείτε τις μετοχές που θέλετε και ενημερώνεστε όποτε κάποιος γράψει κάτι για αυτές. Βλέπεται ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί από άλλους επενδυτές….ο χαμός του twitter, τώρα και στο χρηματιστήριο της Αμερικής.

Simply Wall St.

Μετοχές σε Αμερική, Καναδά, Αγγλία τα θεμελιώδη τους στοιχεία με όμορφη και μοντέρνα παρουσίαση.

Screener

Το λέει και από μόνο του. Ξεχωρίζει τις μετοχές σύμφωνα με τα κριτήρια που σας δίνει την δυνατότητα. Θέλετε να βρείτε ποιες μετοχές έκαναν σχηματισμό Morning Star; Θέλετε να βρείτε μετοχές με κριτήριο κάποιον εκθετικό μέσο όρο; Αυτό είναι το εργαλείο σας.

Barchart.com

Η ιστοσελίδα τους μου αρέσει πιο πολύ, αλλά και εδώ έχετε την ευκαιρία τις αγαπημένες μετοχές και προιόντα (εκτός Ελλάδας) να τα δείτε χρησιμοποιώντας και τα συστήματα και τους δείκτες που προσφέρει το barchart.com.

Τέλος μία πρόχειρη αλλά βολική λύση για όσους παρακολοθούν ελληνικές μετοχές μόνο και θέλουν άμεση ενημέρωση είναι η ιστοσελίδα της Ναυτεμπορικής. Μπορείτε αν επισκεφθείτε μέσω του browser του κινητού σας την σελίδα με τις live τιμές μετοχών, να επιλέξετε από τον browser την διαδικασία ‘Add to home screen’ και έτσι θα δημιουργηθεί ένα εικονίδιο σαν αυτά των άλλων εφαρμογών στην κεντρική σελίδα του κινητού σας και όταν το πατάτε θα βλέπετε την σελίδα με τις τιμές ζωντανά.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Κανένα όφελος ή χρηματική αμοιβή δεν παίρνω για να σας παρουσίασω τα παραπάνω και δεν έχω καμία σχέση με τους προγραμματιστές τους ή με τα εμπορικά τμήματα των εταιρειών που έφτιαξαν τις παραπάνω εφαρμογές. Το άρθρο αυτό το έφτιαξα καθαρά για ενημερωτικούς λόγους.

Αν έχετε κάποια άλλη εφαρμογή που επιθυμείτε να μοιραστείτε μαζί μας, ευπρόσδεκτα τα σχόλιά σας παρακάτω. Ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε το άρθρο μου.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.