Το πλάνο μέχρι τέλους του μήνα

Καλημέρα σε όλους,

με υποτονικό το ενδιαφέρον και πάλι, με τις τράπεζες να διολισθαίνουν  και τον ΓΔ να τεστάρει τις στηρίξεις του, παραμένω σορτ ΟΠΑΠ και λονγκ ΟΤΕ, ρίχνοντας κλεφτές ματιές σε ΕΥΡΩΒ και ΑΛΦΑ γιατί περιμένω η επόμενη δυνατή κίνηση να είναι προς τα πάνω.

ΟΠΑΠ

opap

Με αποκλίσεις κινούμενος σε ένα πλάγιο κανάλι δεν θεωρώ πως ακόμη και ένα νέο υψηλό θα είναι κάτι κακό για τους σορτ. Ίσα ίσα ευκαιρία για νέο σορτ. Ο ΟΠΑΠ πρέπει να διορθώσει προς τα 6,50€ απλά το κουράζει….υπομονή.

ΑΛΦΑ

alpha

Μπορεί να δει το 1,47-1,48€ αλλά θεωρώ πως θα είναι για αγορά. Στοπ το 1,30€, ανοδική διάσπαση του 1,58€ δίνει ελάχιστο στόχο το 1,65€ και πολύ πιθανό το 1,73€. Το πολύ αισιόδοξο σενάριο δίνει στόχο πάνω από τα  2€. Το πλάνο μου είναι με διάσπαση να αγοράσω ΑΛΦΑ ή να τσιμπήσω λίγα κάτω από το 1,50€.

ΟΤΕ

ote-1

Έχει στήριξη το 7,90€ και αντίσταση το 8,20€ κ 8,47€. Μετά παει για 9,50€….έχουμε δρόμο μέχρι τότε. Διάσπαση του 7,75€ θα ήταν πολύ κακό σημάδι και θα με κάνει να κλείσω την λονγκ θέση μου.

ΕΥΡΩΒ

eurob

Σε πτωτικό κανάλι και μπορεί να δει το 0,45€ από όπου ξεκίνησε και η τελευταία ανοδική της κίνηση. Αντίσταση το 0,51€. Αν διασπαστεί ανοδικά μπαίνω λονγκ φουλ. Σε αυτά τα επίπεδα και χαμηλότερα θα δοκιμάσω το λονγκ με μικρή θέση και στόπ τα πρόσφατα χαμηλά.

Γενικά πιστεύω οτι οι μετοχές τεστάρουν τις στηρίξεις τους και μπορούν να δώσουν νέα ανοδική κίνηση. Στρατηγική μου είναι να ανοίξω μικρές λονγκ θέσεις όσο πιο κοντά στα στοπ γίνεται και να ενισχύσω με την ανοδική διάσπαση όταν και αν έρθει. Μόνο τον ΟΠΑΠ συνεχίζω και βλέπω για σορτ σε αυτά ή και ψηλότερα επίπεδα περιμένωντας γύρισμα κάτω από τα 7€.

Στις τράπεζες πολύ προσοχή γιατί πανευρωπαικά είναι στο στόχαστρο και πολύ ευμετάβλητες. Ξεκινάμε με μικρές θέσεις και ενισχύουμε σε σημάδια δύναμης και ανοδικής αντιστροφής. Περισσότερα για τα trades μου στα σχόλια.

2 thoughts on “Το πλάνο μέχρι τέλους του μήνα

  • September 20, 2016 at 1:52 pm
    Permalink

    Άνοιξα μικρή θέση λονγκ στην ΕΥΡΩΒ στο 0,47€, ο ΟΤΕ μια χαρά πάτησε στο 7,90€

  • September 20, 2016 at 2:41 pm
    Permalink

    Ενίσχυσα το σορτ στον ΟΠΑΠ…λιγάκι….

Leave a Reply