Το Royal Flush του 2017….

Οι τελευταίες πινελιές…
December 29, 2016
In- and Outside bars στον ΓΔ και ΔΤΡ
December 30, 2016

 

Το (Α) από το Royal Flush είναι ο ΟΠΑΠ.

Μετοχή όπου μοίρασε πλουσιοπάροχο μέρισμα το 2016 και ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο και το 2017 καθώς από τις αναλύσεις των διαφόρων «οίκων» εικάζεται ότι  θα διανείμει στους μετόχους του  από 2.4 έως 2.8 ευρώ.  Διαγραμματικά  η διατήρησή του μέσα στο ανοδικό κανάλι του περασμένου Ιουνίου θα τον οδηγήσει προς το ψυχολογικό όριο των 10 ευρώ με τον ετήσιο στόχο να εντοπίζεται πέριξ των 11.20 ευρώ. Για όσους θέλουν να κάνουν μια μεσοπρόθεσμη επένδυση θα πρέπει να κοιτάνε τη κίνησή του γύρω από το Fibo απλό κινητό μέσο των 21 ημερών.

opap

Ο Μυτιληναίος, που αντιπροσωπεύει το (Κ) ναι μεν δείχνει να έχει ένα διαγραμματικό πρόβλημα με την περιοχή αντίστασης των 6.30 με 6.50 ευρώ αλλά μετά τη συγχώνευσή του με τη ΜΕΤΚΑ θα έχει μια κεφαλαιοποίηση άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Γεγονός που θα προκαλέσει  αρκετές αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων με την είσοδό του σε  ξένους δείκτες (MSCI , FTSE..) σηματωρούς  για τη μετέπειτα κινησή του προς τα 7.20 με 7.80 ευρώ. Εδώ ο μακροπρόθεσμος ανοδικός στόχος εντοπίζεται στα 9.20 ευρώ.

mytil-1

Η Alpha Bank δε θα μπορούσε να είναι άλλο χαρτί από το (Q). Εάν ο τραπεζικός κλάδος καταφέρει να βγει αλώβητος το 2017 από το στενωπό των capital controls τότε η Alpha θα βάλει πλώρη για τιμές άνω του υψηλού, που είχε καταγράψει το Μάιο του 2016 στα 2.75 ευρώ προσπαθώντας όμως πάντα διαγραμματικά να βάλει το 3 εμπρός.

alfa

Το F.F. Group είναι το (J). Εδώ η εταιρεία ναι μεν παρουσίασε  πτώση 9% στα αποτελέσματα 3ου τριμήνου αλλά το μικτό περιθώριο κέρδους θα επιστρέψει σύμφωνα με τον κ. Κουτσολιούτσο σε ανοδική πορεία στο 4ο τρίμηνο με αύξηση των κερδών EBITDA  σε ποσοστό 10%. Στοιχείο, όπου εάν όντως ευοδωθεί θα φέρει τη τιμή της μετοχής άνω του ορίου των 21 ευρώ. Ο διαγραμματικός στόχος για το 2017 είναι η ανοδική τμήση των 22.40 ευρώ με σημαντικό όγκο συναλλαγών ανεβάζοντας τον πήχη για την προσέγγιση των 27.50 ευρώ.

foli

Τέλος το 10άρι είναι ο όμιλος Φουρλή, καθώς έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στη νέα χρονιά. Εδώ ο μεσοπρόθεσμος στόχος μετά το πάτημα στην περιοχή των 4 ευρώ εντοπίζεται στα 6.10 ευρώ.

 

Καλή Πρωτοχρονιά με στιβαρή υγεία για να αντιμετωπίσουμε τα «δώρα» του νέου έτους.

 

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.