Το Σάββατο μπορείς να υπογράψουμε;

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”2″ ihc_mb_template=”1″ ]

Καλημέρα σε όλους. Η συμφωνία τελικά δεν υπογράφηκε το Σαββατοκύριακο όπως περίμεναν πολλοί…και όπως είπε και ο Τσακαλώτος, δεν βλέπει να υπογράφεται πριν τις 20 Φεβρουαρίου…με πολιτική λύση…άρα ούτε την Τετάρτη που διέρρεε αργά την Κυριακή…..άσχημες μνήμες μας φέρνει αυτή η καθυστέρηση έτσι;  Και όχι άδικα αφού η καθυστέρηση μόνο εμπιστοσύνη δεν εμπνέει στις αγορές. Η γνώμη μου; Θα υπογράψουν….αλλά αυτό που θα υπογράψουν δεν θα είναι καλό…άσχετα του τι περιτύλιγμα θα του βάλουν. Δεν περιμένω ούτε QE ούτε λύση στο βραχυπρόθεσμο χρέος. Μόνο φοροεισπρακτικά μέτρα. Γιατί είμαι τόσο απαισιόδοξος; Στο χθεσινό ελεύθερο άρθρο σας έδειξα τον τραπεζικό σε σχέση με τον ΓΔ και τον 25άρη.

ftban

Όλες οι τράπεζες έχουν πολύ ξεκάθαρες δομές 5κυματικής πτώσης από την ορθόδοξη κορυφή τους. Την ημερομηνία που κορύφωσε όλη η αγορά. Η αδυναμία του τραπεζικού και μερικών τραπεζών (ΕΥΡΩΒ-ΠΕΙΡ) να μην μπορούν να γράψουν νέα υψηλά όπως η υπόλοιπη αγορά είναι πολύ άσχημο σημάδι. Η συνέχεια δεν θα είναι καλή βάση αυτών των σημαδιών. Επιπλέον η δομή της ανόδου από τον Ιούνιο σε όλους τους δείκτες και τις μετοχές ΔΕΝ είναι κινητήρια…είναι διορθωτική. Τι σημαίνει αυτό;ότι όλη η άνοδος είναι κύμα Β στην καλύτερη περίπτωση και πρέπει να πάμε προς τις 500 μονάδες για το κύμα C του 2…στο καλό σενάριο.

gd

Η αρχή έχει γίνει. Στην καλύτερη να δούμε αναπήδηση του ΓΔ προς τις 644 μονάδες. Όλοι οι δείκτες αλλά και η ΕΥΡΩΒ αφού έγραψαν το χαμηλό πριν λίγες μέρες, αναπήδησαν προς το 38% Fibonacci retracement. Αυτή η αναπήδηση των τελευταίων ημερών μπορεί να είναι ολόκληρη η ανοδική αντίδραση ή έστω το κύμα Α. Το πιο πιθανό να ήταν το κύμα Α. Τι περιμένουμε τώρα; Κλείσιμο του gap και μετά νέα ανοδική κίνηση προς το 61,8% της 5κυματικής πτώσης.

EUROB

Προτιμώ σορτ κοντά στο 0,62 της ΕΥΡΩΒ με στοπ το 0,73 και στόχους το 0,41 και 0,28.

Αν διασπαστεί το πρόσφατο χαμηλό (0,504€) έχουμε ήδη ξεκινήσει το επόμενο πτωτικό κύμα. Το ίδιο ισχύει να χαθεί το 602 στον ΓΔ και το 1610 στον 25άρη. Καλή συνέχεια.

[/ihc-hide-content]

Leave a Reply