Τραπεζικές ανησυχίες..

Δεν τα πιάνουμε όλα…αλλά ίσως τα περισσότερα!
September 21, 2017
Επιλεγμένες μετοχές Νο1
September 21, 2017

Στην εξερεύνηση των βραχυχρόνιων διαθέσεων του Τραπεζικού Δείκτη χρησιμοποιώντας το 45λεπτο chart τιμών διαπιστώνουμε την αποτύπωση ενός  ιδιότυπου pattern «Cup and Handle» στο τελευταίο κομμάτι των συναλλαγών. Το «χείλος» του οποίου εντοπίζεται πέριξ των 865 μονάδων. Έτσι λοιπόν στην πιθανότητα επιτυχούς ολοκλήρωσης του εν λόγω pattern με ανοδική διάσπασή του θα σπρώξει το Τραπεζικό Δείκτη προς το επόμενο ποσοστιαίο επίπεδο διόρθωσης των 911 μονάδων γεμίζοντας και το καθοδικό χάσμα της 15ης Σεπτεμβρίου. Στην περίπτωση όμως που ο δείκτης δηλώσει άρνηση ανοδικής διαπερατότητας τότε θα πρέπει να αναμένουμε ένα πολύ επώδυνο νέο χαμηλό προς την περιοχή των 750 μονάδων.

Πάντως καθ’ όλη τη διάρκεια της πολύ ισχυρής πτώσης από τις 1085 μονάδες (ποσοστό -27%) ο Τραπεζικός Δείκτης έβρισκε αντίσταση πάνω στη γραμμή των 60 μονάδων του τεχνικού ταλαντωτή RSI.  Εάν συμβεί και τώρα κάτι ανάλογο τότε θα είναι μια καλή ένδειξη για πιθανή συνέχιση της υπάρχουσας καθοδικής τάσης.

 

Ιδιαίτερα άσχημη είναι η συμπεριφορά της Πειραιώς καθώς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει απολέσει το 48% της αξίας της ενώ κάτω από τα 4€ οι ρευστοποιήσεις επιταχύνθηκαν με τον όγκο των 23 εκατ. τμχ. ή σχεδόν το  5% της τράπεζας να αλλάζει χέρια. Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι να μπει με αξιώσεις μέσα στη ζώνη των 3,14 με 2,94 ευρώ για να μπορέσουμε να πούμε ότι η μπόρα πέρασε και αρχίζει και ατενίζει ξανά τα 4 ευρώ. Αντιθέτως η παραμονή κάτω κυρίως από το επίπεδο των 3,14 με 3,06 ευρώ θα μας βάλει σε υποψίες …«αδειάσματος».

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.