Τραπεζικοί φόβοι και bull run

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”2″ ihc_mb_template=”1″ ]

Καλημέρα σε όλους. Θεωρώ δεδομένο πως αργά ή γρήγορα…με σκαμπανεβάσματα και με ταλαιπωρία θα δούμε τις 700 μονάδες…όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, η άνοδος θα έρθει με φήμες για την αξιολόγηση, με δημοσιογραφικές πηγές…με πληροφορίες που διαρρέουν.  Η αξιολόγηση δεν περιμένω στην τελική να έρθει. Οπότε έχουμε στο μυαλό μας οτι η ρήξη θα επιφέρει έντονη πτωτική διόρθωση…Μάιο, Ιούνιο…εκεί γύρω. Πάμε τώρα στα τεχνικά μας….

Ο ΓΔ έχει ανέβει επίπεδο. Δεν είναι κακό να τεστάρει το 670-660 από πάνω.

Το ελάχιστο σημείο που είχαμε σαν στόχο δεν το έχουμε πιάσει ακόμη. Οπότε θεωρώ οτι όσο είμαστε ακόμη πάνω από την κόκκινη γραμμή λαιμού είμαστε για πάνω. Οι τράπεζες έχουν βραχυπρόθεσμη στήριξη το 773 – 770 και μπορεί από εδώ να δούμε νέα υψηλά τις επόμενες μέρες για να ολοκληρωθεί ένας ανοδικός μίνι κύκλος.

Η ΕΥΡΩΒ για παράδειγμα όσο είναι πάνω από το 0,55€ την βλέπω για τουλάχιστον 0,60€.

Όπως και να έχει πάντως  οι τράπεζες θέλουν πολύ προσοχή. Σημαντικά παραμένουν τα χαμηλά του Μαρτίου όσο δεν απομακρυνόμαστε από τα υψηλά του Μαρτίου. Για παράδειγμα όσο η ΕΥΡΩΒ δεν απομακρύνεται από το 0,604€ για να πάει προς 0,70€, τόσο επικίνδυνο είναι να την ξαναδούμε 0,54-0,53€. Το σημαντικό επίπεδό της είναι το 0,498€..τα χαμηλά του Μαρτίου. Και για τις τράπεζες και για την υπόλοιπη αγορά αυτό παραμένει το στοπ λονγκ και πιο σημαντικό σημείο στήριξης της ανοδικής τάσης. Οπότε γυρίσματα πτωτικά ακόμη θεωρούνται ευκαιρίες αγοράς.

 

Παραμένω λονγκ σε ΕΧΑΕ ΟΠΑΠ ΟΤΕ ΕΛΠΕ. Όσο τα υπόλοιπα βαριά χαρτιά δεν κρεμάνε…τόσο δεν ανησυχώ για την μεσοπρόθεσμη τάση.

 

 

 

[/ihc-hide-content]

Leave a Reply