Τραπεζικός δείκτης: Μια ‘’αρμονική’’ ματιά και δυο σενάρια … ένα θετικό και ένα αρνητικό

Βιοχάλκο-ΟΠΑΠ και Rollover
September 8, 2016
Gold: Bullish long-term but could see $1,200 first (alternative scenario)
September 9, 2016

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει την ολοκλήρωση του bearish σχηματισμού Anti-Cypher (XABCD) στις 764 μονάδες και την πιθανή έναρξη ενός αρνητικού σχηματισμού XABC.

Στα τωρινά επίπεδα ή λίγο πιο κάτω στην πράσινη ζώνη στήριξης μπορεί να δοθεί μια μάχη μεταξύ των ταύρων και των αρκούδων.

 

Για τους ταύρους θα χρειαστεί μια αντίδραση στην χειρότερη των περιπτώσεων εντός της πράσινης ζώνης στήριξης και το αργότερο έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Το ενδεχόμενο αγοραστικό σήμα μπορεί να ενισχυθεί μόνο με υπέρβαση της κόκκινης ζώνης αντίστασης.

Οι αρκούδες θα ενισχύσουν την θέση τους σε περίπτωση διάσπαση της πράσινης ζώνης στήριξης και της 3-της διαγώνιας γραμμής στήριξης που ενώνει τα σημεία Χ και C. Σε αυτή την περίπτωση οι τιμές μπορεί να κινηθούν μεταξύ των σημείων Χ και Β ή ακόμα και κάτω από το σημείο Χ.

dtr-1h

Το επόμενο διάγραμμα δείχνει το συννεφάκι του δείκτη Ichimoku και την στήριξη στα τωρινά επίπεδα τα οποία βρίσκονται περίπου στο 50% της ανόδου AD. Η επόμενη στήριξη  θα είναι κρίσιμη και ίσως κρίνει την βραχυπρόθεσμη πορεία του δείκτη.

dtr-ichi

Επίσης θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή σας στην σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ  στις 15:30 και το επικείμενο Eurogroup της Παρασκευής. Μια θετική είδηση θα μπορούσε να δώσει το έναυσμα για ανοδική αντίδραση και μια αρνητική είδηση να οδηγήσει στην διάσπαση της πράσινης ζώνης στήριξης. Οποιαδήποτε κίνηση πιθανόν να συνοδευτεί από αυξημένο όγκο. Ανάλογα με την κατεύθυνση παίρνουμε τις αντίστοιχες θέσεις.

Anastasios Geronikolaou
Anastasios Geronikolaou
Αναστάσιος Γερονικολάου Απόφοιτος του La Jolla University και Universität Lüneburg, με σπουδές στο Marketing και Επιχειρησιακή Οικονομία αντίστοιχα. Η διπλωματική εργασία ήταν σχετική με τα (Παράγωγα Πιστώσεως) Credit Derivatives. Ασχολείται ως ιδιώτης επενδυτής, στην ελληνική αγορά μετοχών από το 1997. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το Forex. Πάθος του η Διαγραμματική Ανάλυση των αγορών. @ chartsandpatterns@yahoo.com