Βατερλό αν δεν ακολουθείς το πλάνο σου

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”2″ ihc_mb_template=”1″ ]

Και εκεί που πήραμε τα πάνω μας και κάναμε 2 καλά trade στην ΠΕΙΡ, καβαλήσαμε το καλάμι και δεν ακολουθήσαμε το πλάνο μας…..στο 2,91€ έπρεπε να κλείσω…όλα τα άλλα χαζομάρες δικές μου και τις πληρώνω. Δικαιολογίες για να μην κλείσω έψαχνα….το χαρτί είχαμε πει οτι πάνω από το 2,78€ πάει για 3€ και βάλε….γιατί κράτησα τα σορτ τα τελευταία από το 2,89€…γιατί το πήρα πολύ πάνω μου και καλά να πάθω…ελπίζω να μαθαίνετε από τα λάθη μου…..

ΠΕΙΡ

Έσπασε το pitchfork που είχε αντίσταση στο 2,95€….έσπασε και το 3,06€ το 61,8% και έβαλε πλώρη για το 78.6%….Τι μπορεί να σώσει αυτό το σορτ? Ο πολύ χαμηλός τζίρος, η μεγάλη λήξη παραγώγων αύριο, η μη συμμετοχή των άλλων μετοχών στην άνοδο του ΧΑ. Τεχνικά το πάνω χέρι το έχουν οι λονγκ….Πρέπει να σπάσει το 2,90€ η ΠΕΙΡ για να έχουν πρόβλημα οι ταύροι.

ΕΛΠΕ

καμία ουσιαστική αντίδραση…χλιαρά πράγματα…..κρατάει πάνω από την μακροπρόθεσμη στήριξη…..δεν κουνιέται γιατί έχει λήξη…με μέρισμα επόμενο τρίμηνο….οπότε αν θα κουνηθεί από Δευτέρα…..

ΟΠΑΠ

Δεν έχει συμμετοχή όπως συνήθως σε ανοδικές κινήσεις…έχει φάει κόλλημα στην περιοχή το 9,60-9,65€…..τον κοιτάω για λονγκ ξανά…..

ΔΕΗ

Αυτή όχι μόνο δεν έχει συμμετοχή στην άνοδο…δεν ανεβαίνει κιόλας…χαχαχαχαχα…..ο σχηματισμός της πάντως είναι για μεγάλη άνοδο. Παραμένουμε λονγκ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ενός κακού μύρια έπονται…γιατί το λέω αυτό….έγραφα και παλιότερα οτι όσο κρατάει το 1,50€ είναι για πάνω….αν δεν έκανα την βλακεία με την ΠΕΙΡ θα είχα πιο καθαρό μυαλό πιστεύω και θα τον κοιτούσα πιο…..ενεργά….στόχος 2-2,06€.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ

Καβάλησε το 880 και αυτό είναι υπέρ του. Επόμενες αντιστάσεις το 920-940. Για να δούμε…μόνο με τις τράπεζες μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην αγορά? Μήπως οι τράπεζες θα γίνουν ο οδηγός για την μεγάλη άνοδο προς το 940-100 του ΓΔ? Αλλά με τέτοιο πενιχρό τζίρο??? δύσκολα…τουλάχιστον δεν πρέπει να τους πηγαίνουμε κόντρα……

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ

Ξανακαβάλησε την μακροχρόνια γραμμή στήριξης. Σημαντικό που θα κλείσει αύριο. Για να σπάσουν όμως σημαντικές αντιστάσεις όπως το 780 χρειάζεται και αύξηση στον τζίρο. Συμμετοχή και από άλλα βαριά χαρτιά…πχ ΟΤΕ….

Όπως πάντα ψυχραιμία…αν το μαγαζί ξεκινάει μεγάλη άνοδο….θα βρεθούν ευκαιρίες….δεν υπάρχει λόγος για άγχος και κυνήγι….η αγορά εδώ είναι και θα είναι και θα μας δίνει ευκαιρίες. Κρατάμε λονγκ ΟΤΕ ΔΕΗ ΕΛΠΕ και βλέπουμε με την ΠΕΙΡ. Δυστυχώς αύριο όπως σας είχα πει δεν θα είμαι online σχεδόν όλη τη μέρα. Μπορεί το βράδυ να ανεβάσω κάτι ή μέσα στο ΣΚ…..

 

Καλή λήξη αύριο….και ας μάθουμε από τα λάθη μας επιτέλους…(στον εαυτό μου το λέω)

[/ihc-hide-content]

Leave a Reply