Βραχυχρόνια ανάλυση S&P 500

Μπροστά από τον αναταγωνισμό…..
August 22, 2017
Τραπεζικός σε πλάγιο-ανοδική κίνηση, μέρος 2ο
August 23, 2017

Στο ημερήσιο chart τιμών του S&P 500 διακρίνω ένα  “pinball” pattern candlestick πάνω στην περιοχή στήριξης πέριξ των 2420 μονάδων. Η βραχυχρόνια αυτή θετική ένδειξη έχει ως χορηγό και τον ταλαντωτή  RSI καθώς βρίσκει πάνω σε επίπεδα από όπου συνήθως ακολουθεί ένα ανοδικό rebound. Θεωρώ ως πιθανό ένα ανοδικό retracement προς το μέσο των Keltner Channels στις 2448 με 2452 μονάδες.

Σε επίπεδο 120 λεπτών ο δείκτης δε θα πρέπει να χάσει το πάτημα των 2428 μονάδων για να μπορέσουμε να πούμε ότι έχει δημιουργηθεί ένα “pool” αγοραστών στις τελευταίες συνεδριάσεις όπου μπορεί να σπρώξει ψηλότερα.

Τέλος κατεβαίνοντας ακόμα περισσότερο στο 45λεπτο chart τιμών του δείκτη είναι εμφανή η προσπάθεια διακράτησης των χθεσινών κεκτημένων με τη προαναφερόμενη περιοχή των 2428 μονάδων να κρατάει πριν την έναρξη των συναλλαγών στη spot αγορά…

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.