Βραχυπρόθεσμοι στόχοι και σημεία αντιστροφής

Οι παγιδούλες μας βγάζουν μικρά θηράματα….
March 22, 2017
Σε bullish momentum
March 22, 2017

 

Καλημέρα σε όλους. Συμβαδίζοντας με το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, το ΧΑ παρασύρθηκε και αυτό στις ορέξεις των πωλητών. Ο τραπεζικός νέα χαμηλά στον μήνα και όπως λέμε πάντα, αν δεν φτιάξουν οι τράπεζες, γενικευμένο ράλλυ στην αγορά μην περιμένετε. Μόνο ξεχωριστά, μόνο του κανένα χαρτί αν θα κάνει κάτι και ξεχωρίσει…στυλ ΜΥΤΙΛ, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ. Ο 25άρης παίζει μέσα σε ένα πλαγιοπτωτικό κανάλι. Είχαμε και άλλη απόρριψη στο άνω όριο του καναλιού και πιέσεις προς τα κάτω.

Όσο ο 25άρης βρίσκεται κάτω από το 1730-1740 η τάση θα είναι πτωτική με διάθεση για sell off. Σημαντικότατη στήριξη μακροχρόνια είναι το 1660. Αν σπάσει μην εκπλαγείτε αν πάμε προς τις 1500 μετά.

Ο τραπεζικός δείκτης ξεκάθαρα ο πιο αδύναμος από τους άλλους δύο δείκτε πάει να σπάσει σημαντικές στηρίξεις.

Το αυτοματοποιημένο σύστημα έδωσε και πάλι καλά το σορτ κάτω από την μπλε γραμμή τάσης να επιβεβαιώνει οτι προτιμάμαι την σορτ πλευρά στις τράπεζες. Γιατί έκλεισα χθες τα σορτ σε ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ. Υπάρχουν ενδείξεις οτι είμαστε στα τελειώματα  ενός μέρους της πτωτικής τάσης στις τράπεζες και μπορεί να δούμε καλή αναπήδηση για νέο σορτ. Και για αυτό τον λόγο προτιμώ να κλειδώσω τα κέρδη και να περιμένω στην άκρη. Άλλωστε η μεταβλητότητα στις τράπεζες σε μια τόσο ρηχή αγορά είναι επικίνδυνο να είναι κανείς άπληστος. Η αγορά εδώ θα είναι θα δώσει και άλλες ευκαιρίες.

 

Σε ανοδική κίνηση της αγοράς υποψήφιες μετοχές για σορτ είναι η ΔΕΗ και η ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Περισσότερα για αυτές αύριο. Τα ΕΛΠΕ δεν πρέπει να σπάσουν προς τα κάτω το 4,90-4,85€.

 

καλή συνέχεια

 

UPDATE: Έβαλα στο 4,95€ να ανοίξω μισή θέση λονγκ ΕΛΠΕ με στοπ το 4,83€. Την αλλη μισή θέση στο 4,90-4,91 έβαλα για αγορά.

 

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.