Υπάρχουν και άλλα χαρτιά εκτός από τις τράπεζες

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”2″ ihc_mb_template=”1″ ]

Καλημέρα σε όλους.  Οι τράπεζες διορθώνουν. Βγήκαμε πολύ καλά στην ΑΛΦΑ και την αλλάξαμε με ΕΧΑΕ. Κλείσαμε και τα λονγκ στην ΕΤΕ….διορθώνει….γενικά βλέπω οτι ο τραπεζικός το 1030 και ίσως και τις 1010-1000 μονάδες μπορεί να τις τεστάρει…

Παραμένουμε σε ανοδικό κανάλι και η δομή της πτώσης τόσο στον δείκτη όσο και στις επιμέρους μετοχές, μοιάζει διορθωτική και όχι κινητήρια. Δεν είναι η ώρα τους. Διόρθωση. Η υπόλοιπη όμως αγορά δεν ακούει….στις 826 μονάδες….

Το ΛΑΜΔΑ σκοπεύω να το ξεφορτώσω στο 6,20€ και πάνω έστω την μισή θέση και την υπόλοιπη με στοπ.

Από την ΕΥΔΑΠ πήραμε μέρισμα σήμερα….νομίζω πως όπως και η υπόλοιπη αγορά έχει άλλο ένα ανοδικό κύμα να δώσει….γενικά είναι πολύ καλό αμυντικό χαρτί….αντιστάσεις στο 6,04€ και μετά το 6,30€. Στόχος 6,40€ και πολύ αισιόδοξος τα 7,03€.

Το ΕΧΑΕ σε κύμα 5? Στόχος τα 6€

Να και ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ που είχαμε συζητήσει την Τρίτη…ακόμη μέσα στο καναλάκι του ΑΛΛΑ ο RSI δεν έχει σπάσει για πάνω…όταν σπάσει την αντίσταση ο RSI θα έχει σπάσει και η μετοχή για 1,70€. Στο 1,39€ το ρίσκο είναι μικρό αν χαθεί το 1,35-1,36€ σε ημερήσιο κλείσιμο. Μπορεί και να αξίζει ένα ψάρεμα.

Σε γενικές γραμμές δεν θεωρώ ή τουλάχιστον δεν έχω σημάδια οτι η αγορά κορύφωσε…η αγορές δεν κορυφώνουν με αβεβαιότητα…οι αγορές κορυφώνουν με θόρυβο και πανηγύρια…..δεν βλέπω τέτοια αισιοδοξία…μπορεί να κάνουμε μία πιο βαθειά διόρθωση…κυρίως στις τράπεζες…αλλά η υπόλοιπη αγορά καλά κρατάει την ανοδική τάση της.

Συμβουλή: Μην κοιτάτε ποσοστά…μην σας ενθουσιάζουν τα +5% +10% και μην σας απογοητεύουν τα -5% και -10%…βγάλτε τελειώς  την στήλη με τα ποσοστά από το ταμπλό σας…είναι ότι πιο παραπλανητικό…σημασία έχουν τα επίπεδα τιμών…τίποτα άλλο.

Συνοψίζοντας. ΛΑΜΔΑ 6,20 και πάνω πουλάω έστω τα μισά. ΕΧΑΕ γύρω από τα 6€ πουλάω. ΕΥΔΑΠ κρατάω. ΕΛΛΑΚΤΩΡ κοιτάζω με ενδιαφέρον….τράπεζες τις περιμένω πιο κάτω….

 

καλή συνέχεια.

[/ihc-hide-content]

Leave a Reply