Υψηλές ταχύτητες μπροστά μας

Ο Ιέρακας μοιράζει θηράματα…
October 19, 2017
Μυωπική η εικόνα για τους Bulls…
October 19, 2017

 

Καλημέρα σας. Με πιέσεις ξεκίνησε η μέρα στο ΧΑ, όπως τέλειωσε χθες. Από χθες έχουμε σπάσει σημαντικά σημεία στήριξης τα οποία ανέφερα στο ελεύθερό μου άρθρο εδώ. Για τις τράπεζες τα είχαμε πει εδώ, οτι τα κεριά τους μύριζαν αντιστροφή. Πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό το σήμα. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να δούμε αν θα γράψουν νέα χαμηλά οι τράπεζες και τι θα κάνει και ο ΓΔ? Γιατί αν γράψει νέα χαμηλά ο ΓΔ, τότε θα έχουμε 5 κύματα από τα υψηλά μας. Αυτό δεν θα είναι καθόλου καλό μακροπρόθεσμα. Ας ξεκινήσουμε με τον ΓΔ.

Έσπασε το ανοδικό μπλε κανάλι. Έχουμε επικάλυψη κυμάτων με την πτώση της τιμής, οπότε η μέτρηση αλλάζει σε WXY και τέλος το πάνω. Εδώ και καιρό σας έχω πει οτι πιο πιθανό σενάριο για μένα είναι να κάνουμε διόρθωση…γιατί η άνοδος ΔΕΝ είναι προωθητική. Σε ανοδικό τέμπο θα ξαναμπούμε αν δούμε διάσπαση του 766,06. Μέχρι τότε περιμένουμε νέα χαμηλά προς 710-695.

Θεωρώ την παραπάνω μέτρηση σωστή. Οπότε αν δούμε νέο χαμηλό τότε αυτό μακροπρόθεσμα σημαίνει νέα ιστορικά χαμηλά με ότι αυτό συνεπάγεται. Μακάρι να γίνει κάτι άλλο και να το αποφύγουμε αυτό το σενάριο. Δεν δίνω πολλές πιθανότητες να έχουμε κάνει δύο ασσόδυα. Αρκετές πιθανότητες θα έχει και το σενάριο η πτώση αν και 5κυματική (αν κάνει νέα χαμηλά) να είναι κύμα Α. Όπως και να έχει στο νέο χαμηλό αν και όταν έρθει θα πρέπει να είμαστε έτοιμα να μπούμε λονγκ για το κύμα 2 ή Β προς τα πάνω.

Πειραιώς

Δεν την είχα μετρήσει σωστά την τελευταία φορά και βιάστικα να θεωρήσω ότι έχει τελειώσει την κίνησή της. Νομίζω πως αυτή έχει τις περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με τις άλλες τράπεζες να δει νέα χαμηλά κοντά και κάτω από τα 2€.

Συνοψίζοντας, οι θέσεις μου παραμένουν ίδιες.

Ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ κρατάνε και πιστεύω οτι έχουν ήδη ξεκινήσει το επόμενο ανοδικό τους κύμα. Η ΜΠΕΛΑ με έχει μπερδέψει πολύ κυματικά αλλά και αυτή συνεχίζω να την περιμένω τουλάχιστον στα 15€. ΕΥΔΑΠ ΕΧΑΕ θεωρώ πως και αυτές κάνουν διορθωτικούς σχηματισμούς και στο τέλος θα δώσουν νέα ανοδική κίνηση. Η ΛΑΜΔΑ όσο κρατάει τα 6,10€ παραμένω λονγκ και την βλέπω για πολύ ψηλότερα όπως είχα πει και σε προηγούμενη ανάλυση. Υπομονή, προσοχή στο παιχνίδι με τις τράπεζες…..καλή συνέχεια σε όλους. Έρχονται μέρες με μεγάλη μεταβλητότητα….

 

 

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis

Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.