Κυματική ανάλυση ΓΔ

Καλημέρα σε όλους. Παρακάτω ανεβάζω 2 διαγράμματα με τα 2 ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΑ σενάρια για τον Γενικό δείκτη βάσει κυματικής ανάλυσης. Και τα 2 εκ διαμέτρου αντίθετα και για αυτό θα αναλύσω τα θετικά και τα αρνητικά τους αλλά και τα κοινά τους σημεία.

Στο πρώτο διάγραμμα βλέπουμε την μέτρηση όπου η άνοδος από τον Φεβρουάριο είναι διορθωτική σε δομή άρα όλη η άνοδος είναι απλά μία διόρθωση στην μεγαλύτερη πτωτική τάση.

gd2

Στο δεύτερο διάγραμμα έχουμε μία κινητήρια άνοδο η οποία η δομή της υπόσχεται αντιστροφή της μακροπρόθεσμης πτωτικής τάσης αφού όμως πρώτα δούμε ένα διορθωτικό κύμα 2.

GD

Και στις δύο αναλύσεις αυτές κοινό σημείο είναι οτι σύντομα τελειώνει το ανοδικό τους κομμάτι και θα πρέπει να δούμε πισωγύρισμα προς τις 520 μονάδες. Μπορεί το 5ο κύμα να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη και να δούμε το τέλος του κοντά στις 700 μονάδες πριν το γύρισμα προς το 550-520.

Παρόλο που έχουμε σήματα αντιστροφής βραχυπρόθεσμης τάσης στις τράπεζες, η υπόλοιπη αγορά δεν ακολουθεί και βλέπουμε βαριά χαρτιά να στηρίζονται και να σπάνε αντιστάσεις (ΜΥΤΙΛ ΕΛΠΕ ΔΕΗ). Το παιχνίδι έχει ανοίξει και λεφτά μπαίνουν και σε άλλες μετοχές.

Κυματικά σενάρια υπάρχουν και άλλα δεν θεωρώ πως θα προσθέσει κάτι η συζήτησή τους. Οι ταλαντωτές έχουν αρχίσει και δίνουν αποκλίσεις και αυτό είναι ένα ακόμη σημάδι οτι η άνοδος τελειώνει ή είναι κοντά στο να τελειώσει. Όπως και να χει δεν τους αγνοούμε. Οι περισσότερες μετοχές παραμένουν μέσα στα ανοδικά κανάλια τους και ακόμη δεν έχουμε επιβεβαίωση αντιστροφής της βραχυπρόθεσμης τάσης. Αυτό θα γίνει με διάσπαση του 631.

ETE

ETE

ΔΕΗ

ppc

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

PEIR

ΜΥΤΙΛ

mytil

 ΟΠΑΠ

OPAP

ΕΛΠΕ

ELPE

ΒΙΟΧΑΛΚΟ

VIOH

AEGEAN AIR

araig

FTASE25 FRACTAL MAP

FTASE

Καλό Σαββατοκύριακο

Leave a Reply