Σε κομβικό σημείο το ΧΑ

960-national-bank-of-greece-adr-nbg-stock-in-the-red-today-as-greek-stock-mark

Με το μπάχαλο στις ανακατατάξεις στους δείκτες, την ανακατοσούρα μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις στις τράπεζες, με τίποτα το θετικό στον οικονομικοπολιτικό ορίζοντα της χώρας, το ΧΑ παρουσιάζει κάποια σημάδια αναλαμπής και ανάκαμψης, αλλά είναι αυτά αρκετά για να γυρίσει η τάση σε ανοδική; Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται ο 25άρης σε εβδομαδιαία βάση να βρίσκεται μέσα σε μία πτωτική σφήνα.

ftase2

Με τους ταλαντωτές σε υπερπουλημένα επίπεδα και τον δείκτη στο κάτω όριο της σφήνας, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για ανοδική αντίδραση τουλάχιστον προς το άνω όριο της σφήνας. Ταυτόχρονα ο δείκτης έχει φτάσει τα χαμηλά του 2012, λέτε να έχουμε διπλό πάτο; Όπως και να έχει είμαστε ακριβώς πάνω από σημαντικότατες στηρίξεις. Κυματική μέτρηση σε αυτή την κίνηση από τα υψηλά του 2014 είναι παρακινδυνευμένο να κάνει κάποιος. Επειδή όμως η κίνηση που ξεκινάει από τις αρχές του 2015 μοιάζει με ending diagonal, δεν αποκλείω να είμαστε στο τέλος της κίνησης από τα υψηλά του 14. Μα τέτοια αισιοδοξία θα πει κάποιος; Γιατί όχι…όταν όλα ήταν μαύρα το 2012 είδαμε αντιστροφή και 2 χρόνια ανόδου…το 2007 όταν κάποιοι αγόραζαν τράπεζες στα 40€ με στόχο τα 60€ επειδή το είπε η UBS δεν υπήρχε υπεραισιοδοξία; Σήμερα τι υπάρχει;υπεραπαισιοδοξία λέω εγώ…θυμήθηκε ο θείος που δεν έχει παίξει ποτέ του παράγωγα να σορτάρει ΕΤΕ στα 0,30€…οκ δεν λέω μπορεί να του βγει, αλλά δεν θεωρώ πως μακροπρόθεσμα οι πιθανότητες είναι με το σορτ. Ας αφήσουμε όμως τα σενάρια και τις ψυχολογίες και ας δούμε από πιο κοντά κάτι που μπορούμε και να κάνουμε trading.

FTASE

Σε ημερήσιο διάγραμμα βλέπουμε τον 25άρη μέσα σε πτωτικό κανάλι να τεστάρει το άνω όριο του καναλιού. 1ον πρέπει να σπάσει το κανάλι για να επιβεβαιωθεί αντιστροφή της πτωτικής τάσης. Της βραχυπρόθεσμης πτωτικής τάσης αφού το κανάλι αυτό είναι από το 220. Δεν αποκλείω να έχουμε ένα νέο χαμηλό σε περίπτωση που τώρα κάνουμε το κύμα 4, αλλά μάλλον αυτό το νέο χαμηλό θα είναι περιορισμένης δυναμικής. Με τους ταλαντωτές σε υπερπουλημένα επίπεδα, έχω άλλη μία ένδειξη στο να μην είμαι σορτ. Βέβαια όπως εξήγησα σήμερα στους συνδρομητές της υπηρεσίας GREEK STOCK MARKET ANALYSIS, υπάρχουν μερικές μετοχές οι οποίες υπο συγκεκριμένες συνθήκες μπορούν να δώσουν καλό σορτ και να χρησιμοποιηθούν και ως αντιστάθμιση σε λονγκ χαρτοφυλάκια.

Για περισσότερες αναλύσεις και ιδέες που ακολουθώ στην διαχείριση που κάνω και όχι σε demo λογαριασμούς ή σε paper trading, γίνετε συνδρομητές της υπηρεσίας GREEK STOCK MARKET ANALYSIS. Πολλοί λένε και γράφουν αναλύσεις και πιθανά trades. Πόσοι όμως τα ακολουθούν στην αλήθεια με πραγματικά χρήματα κάτω από πραγματικές συνθήκες; Εδώ δεν θα δείτε ούτε tweets ούτε παλιά άρθρα και αναλύσεις να σβήνονται. Για οποιαδήποτε πληροφορία για τις υπηρεσίες ή για συνεργασία μπορείτε να με βρείτε στο admin@trading2day.com ή greekstocks@trading2day.com.

Leave a Reply