Αναλύοντας τα στοιχεία της ανόδου στο ΧΑ

Στην τελευταία μου ανάλυση είχα παρουσιάσει το ιδανικό κυματικό δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσει ο Γενικός Δείκτης μετά το πάτημα που έκανε στις 602 μονάδες. Όλα αυτά πάνω στο βασικό μου απαισιόδοξο κυματικά σενάριο οτι έχουμε ξεκινήσει έναν νέο πτωτικό κύκλο προς τις 500-550 μονάδες στον ΓΔ. Σε εκείνο το άρθρο είχα βάλει και το παρακάτω διάγραμμα για το πως περιμένω να ολοκληρωθεί το ανοδικό κύμα 2.

gd

Την εβδομάδα που μας πέρασε τί είδαμε; Μπορεί το 614 που περίμενα να μην το είδαμε αλλά μία παρόμοια πτωτική κίνηση κύματος Β κάναμε προς τις 620 μονάδες. Και την Παρασκευή ο δείκτης ολοκλήρωσε την εβδομάδα κλείνοντας στα υψηλά του κοντά στις 640 μονάδες. Ο Γενικός δείκτης την Παρασκευή ξεπέρασε το 50% Fibonacci retracement και οδεύει προς τον στόχο μας το 61,8%. GD240

gddaily

Η άνοδος της Παρασκευής είχε κάποια καλά και κάποια ύποπτα στοιχεία. Πρώτον ο τζίρος. Πηγή naftemporiki.gr 

STATSXA

Με 10εκ. πακέτα, τα καθαρά ήταν περίπου 41εκ….μέτριος. Από τα θετικά της ημέρας είναι η συμμετοχή των τραπεζών στην άνοδο (ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ) αλλά από τα αρνητικά, η άνοδος της ΕΕΕ που περισσότερο εντυπώσεις δημιουργεί με την βαρύτητά της στον δείκτη παρά αντιπροσωπεύει την αγορά. Σε γενικές γραμμές το εβδομαδιαίο κερί ήταν θετικό και υποσχόμενο, αν αναλογιστούμε τις μακροχρόνιες γραμμές στήριξης που έχει κρατήσει η αγορά και από που έχει αντιδράσει.

GDWEEKLY

ftaseweekly

Στον Γενικό Δείκτη πολύ προσοχή θέλει πλέον μία διάσπαση των 619 μονάδων. Σημάδι αδυναμίας και επαναπροσέγγιση των 602 μονάδων με αυξημένες πιθανότητες να πάμε στην επόμενη μεγάλη στήριξη στις 575 μονάδες. Αντίσταση που πρέπει να σπάσουν οι ταύροι είναι οι 644 μονάδες και στην συνέχεια οι 655. Κυματικά δεν πρέπει να χαθεί το 670,21, δεν πρέπει το κύμα που θεωρώ οτι είναι το κύμα 2, να ξεπεράσει την αρχή του κύματος 1. Το υψηλό δηλαδή. Στην πράξη, αν διασπαστεί η γραμμή που ενώνει την αρχή της κίνησης με το κύμα 2 (γραμμή 0-2), οι πιθανότητες να δούμε νέο υψηλό αυξάνονται πολύ.

ftban2 ftban

Στα παραπάνω διαγράμματα βάζω στο παιχνίδι και τον τραπεζικό δείκτη. Τον θεωρώ βασικό στην μεγαλύτερη εικόνα γιατί δεν θεωρώ οτι υπάρχει μακροχρόνια ανοδική τάση χωρίς τράπεζες. Ο τραπεζικός όπως είχα δείξει και σε προηγούμενο άρθρο παραμένει ο αδύναμος κρίκος. Ο τραπεζικό ίσα που ξεπέρασε το 38% Fibonacci retracement. Ενώ όπως βλέπετε στο 1ο διάγραμμα από πάνω, οι άλλοι δύο δείκτες είναι αρκετά πιο πάνω από τον τραπεζικό σε απόδοση. Στο διάγραμμα αυτό έχω τραβήξει και τις γραμμές 0-2 οι οποίες αν σπάσουν τότε οι πιθανότητες να δούμε νέα υψηλά θα αυξηθούν δραματικά. Η πεντακυματική πτώση στους δείκτες, σε συνδυασμό με την περικομμένη κορυφή στον τραπεζικό, δεν είναι θετικά σημάδια. Τεχνικά η διακράτηση των μακροχρόνιων γραμμών τάσης είναι θετικό σήμα. Αλλά…υπάρχει ένα αλλά. Η άνοδος από τα χαμηλά μας…..

FTASE60

έχει αυτή την μορφή. Κυματικά όταν βλέπω πολλά αλληλοεπικαλυπτόμενα κύματα χωρίς ξεκάθαρη δομή, αμέσως τα θεωρώ ως διορθωτικά. Προσπαθώ να δω την αντίθετη πλευρά από την δική μου. Αν εγώ δεν έχω κάνει σωστή κυματική ανάλυση και η πτώση από τις 670 μονάδες ήταν απλά διόρθωση και φεύγουμε για τις 750-850 μονάδες που λέει και ο Δεσπότης (όλως τυχαίως στις 670 μονάδες το είπε)…τι πρέπει να δούμε από τα χαμηλά που έκανε η αγορά; Κυματικά πρέπει να δούμε άνοδο με προωθητική δομή….κάτι που είναι ξεκάθαρο οτι δεν βλέπουμε, όπως στο παραπάνω διάγραμμα. Τεχνικά πρέπει να δούμε υψηλότερα υψηλά και υψηλότερα χαμηλά. Σε μικρούς χρόνους κάτι γίνεται εκεί…για αυτό και παραπάνω είπα οτι οι ταύροι δεν θέλουν να σπάσει το επίπεδο των 619 μονάδων γιατί τότε θα χαλάσει τεχνικά η εικόνα.

Ένα είναι σίγουρο πάντως….οι επόμενοι μήνες θα έχουν πολύ ενδιαφέρον χρηματιστηριακά….καλή τύχη και καλό ΣΚ σε όλους

Leave a Reply