Στα γρανάζια της στασιμότητας..

Ποτέ θα κα…ποτέ θα κάααανει….ξάστεριάααα
August 9, 2018
Δυο πιθανα ενδιαφεροντα setups
August 10, 2018

Δίχως σκοπό και ρυθμό ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 περιφέρεται πέριξ των 2000 μονάδων προσπαθώντας να πιάσει το νήμα της επόμενης ισχυρής κίνησης. Θεωρητικά για να μπορέσει να σπάσει η αλυσίδα της στασιμότητας και της  ανυπαρξίας του τζίρου συναλλαγών θα πρέπει να προκληθεί ένα έντονο καθοδικό σπρώξιμο κάτω από τις 1950 μονάδες, καθώς σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα δεν υπάρχουν τα κατάλληλα ανοδικά καύσιμα για να δώσουν ώθηση διαρκείας άνω των 2060 μονάδων. Οπότε μέχρι τότε η επενδυτική εστίαση θα γίνεται σε συγκεκριμένες μετοχές που εμπεριέχουν νέα, όπως για παράδειγμα του ΟΤΕ.

Το ίδιο σκηνικό στασιμότητας και στο Τραπεζικό Δείκτη με τα σημεία, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν έντονη κίνηση να εντοπίζονται στις 856 μονάδες και στις 810 μονάδες, όπου είναι και το ποιο σημαίνων μιας, που στηρίζει το δείκτη από τα μέσα Μαρτίου.

 

ΟΤΕ… το καθημερινό buyback και τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου μπορεί να δώσουν τιμές πάνω από τα 11,60 ευρώ.

 

ΑΛΦΑ…η συσσώρευση στα χαμηλά της κίνησης και πλησίον της στήριξης των 1,82 ευρώ ανεβάζει την πιθανότητα εκδήλωσης μιας καθοδικής τμήσης  με κίνηση προς το επίπεδο των 1,70 με 1,74 ευρώ.

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.