Τι μας ετοιμάζει….;

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”2″ ihc_mb_template=”1″ ]

Καλημέρα σας…δυστυχώς τα πράγματα πάνε όπως τα περιμένω και λέω δυστυχώς γιατί μόνο καλά για την πατρίδα μας δεν είναι και δεν προβλέπονται. Από την μία χαίρομαι που μου βγαίνει η ανάλυση, αλλά από την άλλη προβληματίζομαι….ελπίζω μόνο το μακροπρόθεσμο σενάριό μου να βγει αληθινό (ΓΔ 500-490 και μετά εκτόξευση) και να μην δούμε χειρότερα πράγματα. Η αγορά αντέδρασε ανοδικά ως κύμα 2 προς τα επίπεδα αντίστασης που δεν ήθελα να σπάσουν και τα είχα επισημάνει σε προηγούμενα άρθρα εδώ και εδώ . Τελικά είχαμε απόρριψη στα επίπεδα εκείνα όπως και θα έπρεπε. Τώρα δεν πρέπει να δούμε νέα υψηλά; Αν δούμε νέα υψηλά στην αγορά τότε το σενάριο για άμεση πτώση σχεδόν εξαφανίζεται. Οι τράπεζες πολύ αδύναμες έχοντας επισημάνει οτι είναι ο αδύναμος κρίκος εδώ. Μπορεί σαν ποσοστά οι άνοδοι να μας φαίνονται εντυπωσιακοί, αλλά εξίσου είναι και οι πτώσεις. Οπότε μην παρασύρεστε από τα ποσοστά. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι οτι εστιάζουν στα ποσοστά και όχι στα επίπεδα τιμών. Πάμε στο ψητό…..

GD240 gddaily

Από τα τρέχοντα επίπεδα πρέπει να ξεκινήσει απότομη πτώση. Οι δύο αρχικοί στόχοι φαίνονται στο ημερήσιο διάγραμμα. Σημαντικό στοιχεία που με κάνει να επιμένω στην άνοδο αυτή είναι το γεγονός οτι δεν δείχνει κινητήρια δομή η άνοδος και σε επιμέρους χαρτιά (ειδικά στις τράπεζες) έχουμε επικάλυψη των κυμάτων. Παράδειγμα παρακάτω….

ALPHA2 PEIR

Πολλοί έκανα το λάθος και μέτρησαν την άνοδο ως κινητήρια (προωθητική) αναιρώντας αυτά που γράφουν τα βιβλία και οι ειδικοί για τα κύματα. Ειδκά το κύμα Β και το πως ΔΕΝ πρέπει να το βλέπουμε σας το είχα γράψει πρόσφατα.

Η ΑΛΦΑ έχει πάρει και αυτή τον δρόμο της. Πλέον θέλουμε και εδώ να πέφτουμε με κινητήριους 5 κυματικούς  σχηματισμούς και όχι διορθωτικούς.

ALPHA

Σημαντικό σημείο στήριξης το 1,65€ στην ΑΛΦΑ και το αντίστοιχο 620 του ΓΔ. Αν σπάσουν αυτά αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες για μεγαλύτερη πτώση προς τους στόχους μας.

Αν αρχίζει και επαληθεύεται το σενάριό μου, τότε σύντομα θα κοιτάξω να κλείσω την θέση λονγκ σε ΦΦΓΚΡΠ.

Καλή συνέχεια.

[/ihc-hide-content]

Leave a Reply