Ξεκίνησε νέα πτωτική κίνηση στο ΧΑ;

Με αφορμή τις συνομιλίες που διέρρευσαν από το Wikileaks για τις διαπραγματεύσεις του ΔΝΤ, η αγορά ξεκινάει στο κόκκινο σήμερα με τεχνικό πλήγμα στα ανοδικά διαγράμματα μέχρι τώρα. Η μακροπρόθεσμη εικόνα της αγοράς δεν έχει αλλάξει αφού ο ΓΔ παραμένει μέσα στο πτωτικό του κανάλι και κάτω από τον δείκτη αντίστασης στις 576 μονάδες.

GD

Στο παραπάνω εβδομαδιαίο διάγραμμα του Γενικού δείκτη βλέπουμε οτι δεν υπάρχει εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από τον δείκτη αντίστασης στις 576 μονάδες (μπλε οριζόντια γραμμή). Δύο φορές κατάφερε το εβδομαδιαίο κερί να το ξεπεράσει το εμπόδιο των 576 μονάδων αλλά και τις δύο φορές το κλείσιμο ήταν από κάτω. Αυτό επιβεβαιώνει τη σημαντικότητα του  επίπεδου τιμών αυτού. Εβδομαδιαία διάσπαση της αντίστασης αυτής θα δώσει στόχο για τον ΓΔ 610-630.

FTASE

Όπως είπα και νωρίτερα το σημερινό άνοιγμα είναι πλήγμα για την τεχνική εικόνα της αγοράς αφού σπάμε την μπλε ανοδική γραμμή τάσης. Όχι πανικός δεν χρειάζεται αλλά αυξημένη προσοχή ειδικά αν χάσουμε το 550 στον ΓΔ και το 151 στον 25άρη. Επιβεβαίωση οτι είδαμε τα υψηλά θα έχουμε όταν και αν διασπαστεί το 536 και 145 αντίστοιχα στον ΓΔ και τον 25άρη.

Γενικά η αγορά βρίσκεται σε επίπεδα τιμών που δεν θεωρώ πως για τον μεσο και μακροπρόθεσμο επενδυτή είναι για αγορές. Προτιμότερο είναι τα μετρητά ή σορτ θέσεις αφού παραμένουμε σε πτωτική μακροπρόθεσμη τάση. Οι βραχυπρόθεσμοι traders καλό θα ήταν να μην ξεχνάνε τα στοπ τους. Ευκαιρίες έχει και προς τις δύο κατευθύνσεις. Απλά περισσότερο προσοχή γιατί μπορεί να βρισκόμαστε σε σημείο αντιστροφής της ανοδικής βραχυπρόθεσμης τάσης.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Leave a Reply